14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Tijd voor een sushi avond in Rotterdam! Eigenlijk kennen wij maar weinig mensen die niet van sushi houden. Deze Japanse specialiteit is de laatste jaren enorm in populariteit gegroeid en ondertussen zit onze stad – gelukkig – vol met sushi restaurants.

Hieronder delen we een lijst met onze favoriete sushi restaurants in Rotterdam.

Om er zeker van te zijn dat je de lekkerste sushi in Rotterdam hebt geproefd, is onze tip dan ook om overal een keer langs te gaan ;). Enjoy!

Toch meer zin in een avondje thuis? Veel van onderstaande restaurants bezorgen ook! Check nu Thuisbezorgd of er een heerlijk sushi restaurant bij jou in de buurt zit.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliate links. Ga voor meer informatie naar onzeDisclosure Beleid pagina.

1. Japanese Cuisine Yama

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

Foto door Cristien Louers.

Japanese Cuisine Yama wordt door velen gezien als een van de beste sushi restaurants van Rotterdam. Hier wordt het eten klaargemaakt met de kwaliteit en techniek van de traditionele Japanse keuken.

Eigenlijk kan je alleen kiezen uit de ‘Chef’s choice Omakase’ met de vaste prijs van €160. Bestel daarnaast uit wijn, Japans bier, Japanse of Westerse thee, koffie of kies een sake arrangement met een bijpassende sake bij elke gang.

Hiroaki Yamamoto is de eigenaar en chef-kok van Yama. Hij heeft een passie voor het creëren van gerechten en is zelfs een zelfverklaarde kookverslaafde. Hij gebruikt graag unieke, lokaal geproduceerde ingrediënten voor het maken van zijn gerechten, zoals kruiden, grassen en wilde planten. De Daslook die in de vroege zomer in Nederland te vinden is, is ook terug te zien in het logo van Yama.

Adres

Eendrachtsweg 31A, 3012 LC Rotterdam

2. Zalmhuis

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)

Net buiten het centrum, aan de Maas, ligt het iconische en historische Zalmhuis. Om dit mooie plekje in Rotterdam weer op de kaart te zetten, vond er een volledige renovatie plaats in 2020. En dat is te zien!

De imposante entree en het prachtige interieur van het restaurant is alleen al een bezoekje waard. Onder begeleiding van chef-kok Lars Litz serveren ze hier de meest exclusieve zalm ter wereld: de Keta zalm uit Alaska.

Verder vind je op de kaart natuurlijk ook sushi. Deel bijvoorbeeld een portie van 12 stuks sushi, geselecteerd door de chef. Of ga voor de Spicy Tuna of Veggie Roll. Heerlijk!

Bezorging/afhaal bij het Zalmhuis

Het Zalmhuis heeft een ‘Sushi Drive Thru‘. Hier kun je zeven dagen per week heerlijke sushi afhalen!

Adres

Schaardijk 396, 2909 LA Rotterdam

3. Aqua Asia Club

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)

Dinner with a view! Aqua Asia Club zit op de tweede verdieping van het gebouw De Rotterdam en heeft daarom een fantastisch uitzicht over de Maas te pakken.

Wat dacht je van een Red Dragon Roll, van krokante garnaal en botermalse Wagyu Rib-Eye, terwijl je uitkijkt op een verlichte Erasmusbrug?

Ook als vegetariër zit je hier goed. Aqua Asia Club heeft een brede selectie van gerechten op de kaart staan zonder vlees of vis. Al met al een super trendy zaak met heerlijke sushi.

Adres

Holland Amerikakade 106, 3072 MC Rotterdam

4. Ono Japanese Dining

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Net als Aqua Asia Club zit Ono Japenese Dining op dit toffe stukje van Rotterdam: De Kop van Zuid. Ono Japenese Dining kijkt echter uit op de andere kant van de stad, namelijk richting de Rijnhaven.

Het interieur is superstrak en modern en de gerechten zijn ware kunstwerkjes. Check ook zeker even deze review van Ono Japanese Dining waarin we je meer vertellen over onze ervaring van dit restaurant.

Bekijk ook eens deze restaurants op de Kop van Zuid.

Bezorging/afhaal bij Ono Japanese Fusion

De sushi van Ono Japanese Fusion is af te halen! Ga naar hun website voor het afhaalmenu.

Adres

Antoine Platekade 1005, 3072 ME Rotterdam

5. Mori Sushi Bar

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Mori Sushi Bar kan je in de Foodhallen vinden. Een food standdie door de kleurrijke bloemenversiering niet te missen is!

Bij Mori Sushi Bar serveren ze overheerlijke haute couturesushi en sashimi, dumplings en poké bowls. Kies een sushi platter om te delen, zo lekker!

Bezorging/afhaal bij Mori Sushi Bar

Eet je de sushi liever thuis? Bestel dan via Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats!

Adres

Wilhelminakade 58, 3072 AR Rotterdam

6. Restaurant Three

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)

Vernoemd naar het Japanse geluksnummer en tevens het aantal zaken van de eigenaar bij opening, is Three een chique restaurant dat zich richt op drie verschillende stijlen: Aziatische gerechten, Robatayaki en – uiteraard – sushi.

De gerechten zijn modern en de inrichting sluit goed aan op het concept. Three vind je deze keer niet op De Kop van Zuid, maar in Hillegersberg, op de Bergse Dorpsstraat.

Bezorging/afhaal bij Restaurant Three

Restaurant Three biedt diner boxen aan via Gastrohome.com.

Adres

Freericksplaats 24, 3054 GN Rotterdam

7. Mood by Eveline Wu

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)

Naast dat de sushi overheerlijk smaakt, kan je bij Mood in Rotterdam de sushi laten serveren op een sushi boot. Hoe tof is dat? Genietend van een lekkere mix van sushi, sashimi and tempura, kan je mee de keuken in kijken terwijl de koks alle gerechten vers bereiden.

Het interieur van Mood is daarnaast erg mooi en trendy bedacht en maakt de beleving helemaal af. Vergeet ook niet de avond af te sluiten met een van hun lekkere co*cktails of gin-tonics!

Bezorging/afhaal bij Mood Rotterdam

De sushi van Mood is gewoon te bestellen via Thuisbezorgd! Laat bijvoorbeeld de ‘Boot Box’ thuisbezorgen met een selectie van 52 stuks sushi en sashimi. Ideaal voor een bijzondere date night thuis!

Adres

Otto Reuchlinweg 999, 3072 MD Rotterdam

8. The Oyster Club

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)

Dit visrestaurant bestaat uit het eetgedeelte, de bar en een club. Hun stijl omschrijven ze als chique en stijlvol, met wit tafellinnen, obers in zwart wit en – contrasterend – toffe murals.

Naast andere visgerechten, hebben ze een breed aanbod aan sushi. De sushi-chefs beginnen al vroeg op de dag om de dagverse sushi en sashimi voor te bereiden.

Het is niet de meest goedkope optie uit dit lijstje, maar als dat geen probleem is en je houdt wel van de exclusieve sfeer van The Oyster Club, dan is het zeker een bezoekje waard.

Bezorging/afhaal bij The Oyster Club

Het is mogelijk om de sushi van Café in the City x Oyster Club te bestellen via Uber Eats.

Adres

Rodezand 36, 3011 AN Rotterdam

9. Shiki Sushi & Lounge

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (9)
Bij het all-you-can-eat restaurant Shiki Sushi & Lounge hebben ze zeker lef. Gelegen op een onwaarschijnlijke locatie, weten ze al een aantal jaar de gasten positief te verrassen.

Hun doel is om mensen van hun sushi te laten genieten in stijl. Ze geven dan ook aan dat ze het negatieve AYCE imago met de term ‘vreetschuur’ niet willen, maar door hun eigen identiteit en stijl een top belevenis willen aanbieden.

Bezorging/afhaal bij Shiki Sushi & Lounge

Bestel de gerechten van Shiki Sushi & Lounge gewoon via hun website!

Adres

Prins Alexanderlaan 37a, 3068 PN Rotterdam

10. Miso Sushi

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (10)

Miso Sushi vind je in Central Plaza, het overdekte winkelcentrum tegenover Centraal Station. Met hun kaart en all-you-can-eat concept is het vergelijkbaar met zaken als Sumo en Shabu Shabu. Echter zit je hier vaak een stuk rustiger en de sushi doet er zeker niet voor onder.

Lunchen kan hier vanaf €19,50 en avondeten vanaf €27,50. Zeker het proberen waard als je een keer wat anders wilt proberen dan Sumo of Shabu Shabu!

Bezorging/afhaal bij Miso Sushi

De sushi van Miso Sushi kan je laten bezorgen via Thuisbezorgd!

Adres

Plaza 2, 3012 CW Rotterdam

11. Madam Chen

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (11)

Op zoek naar een leuke avond met eten, drinken én karaoke? Dan is deze hotspot in Rotterdam de plek voor jou! Er zijn verschillende kamers die kunnen worden gehuurd om samen met je vrienden te gaan eten, drinken, en ja, karaoke te zingen.

Bij Madam Chen kun je vooral Asian street bites bestellen die perfect zijn voor shared dining met vrienden. Maar op het menu staat ook sushi, met o.a. de Unagi Dragon Roll, Crunchy Prawn Roll, Spicy Tuna Roll en de Vegan Wakame roll. Genoeg lekkere sushi om uit te kiezen, dus!

Bezorging/afhaal bij Madam Chen

De gerechten van Madam Chen zijn te bestellen via Thuisbezorgd.

Adres

Kolk 50B, 3011 MD Rotterdam

12. Azura

Smaak, kwaliteit en presentatie staan bij Azura voorop. Je kunt hier een 3-,4- of 5-gangen diner bestellen of gewoon lekker losse gerechten kiezen.

De menukaart geeft een brede keuze en bij gerechten als Crunchy Spicy Tuna, Maki en Rainbow Maki beginnen wij al te kwijlen. Azura vind je net als Ono Japanese Dining, Mood en Aqua Asia Club op De Kop van Zuid en vind je onder het Montevideo gebouw.

Adres

Otto Reuchlinweg 1166, 3072 MD Rotterdam

13. iYumi

Je moet even zoeken om het restaurant te vinden, maar hij ligt toch echt op de Coolsingel, nabij metrostation Beurs.

De reacties over iYumi zijn online enorm positief. Sommige zeggen zelfs dat dit de beste sushi van Rotterdam is, met vriendelijke bediening en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

De inrichting, sfeer en het uitzicht is misschien wat minder, maar misschien weegt de heerlijke sushi daar wel tegenop!

Adres

Coolsingel 143, 3012 AG Rotterdam

14. Sumo

Sumo is ondertussen een begrip geworden als het gaat om all-you-can-eat sushi restaurants. Deze keten heeft zich op veel plekken in het land gevestigd en zit altijd bomvol.

Zo’n all-you-can-eatrestaurant is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd, maar als je lekker veel verschillende sushi wilt uitproberen zit je hier goed.Voor een relatief lage prijs kan je je namelijk helemaal rond eten aan een brede keuze maki, sashimi en nigiri.

De locaties op de Mauritsweg en in de Markthal kennen het AYCE concept. Wil je liever à la carte bestellen? Dan kan je terecht in Kralingen bij Sumo Oriental.

Bezorging/afhaal bij Sumo

Het is mogelijk om de sushi van Sumo Take Away & Delivery in Kralingen te bestellen via Thuisbezorgd.

Adres

Sumo Markthal, Verlengde Nieuwstraat 2-5, 3011 GX Rotterdam
Sumo Mauritsweg, Mauritsweg 6, 3012 LA Rotterdam
Sumo Oriental, Kortekade 1-3, 3062 GK Rotterdam

That’s it! Dit waren onze top picks van sushi restaurants in Rotterdam. Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke opties in onze stad die hier niet tussenstaan.

Laat ons daarom in de comments weten welke we volgende keer echt in ons artikel moeten meenemen!

14 Beste sushi restaurants in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5928

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.