De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (2024)

Met een netto-omzet van meer dan $ 611 miljard in 2023, Walmart werkt gedifferentieerd bedrijfsmodel met drie primaire eenheden: Walmart ONS, Walmart International, Sam's Club (een magazijnclub met alleen lidmaatschap), en Walmart+. Dit abonnement De service omvat gratis verzending, onbeperkte bezorging vanuit de winkels en kortingen die in 2021 zijn gelanceerd. Het bedrijf rapporteerde een netto inkomen van $ 11.68 miljard in 2023.

Inhoudsopgave

Walmart oorsprongsverhaal

Walmart is een Amerikaans multinationaal detailhandelsbedrijf dat hypermarkten, supermarkten en warenhuizen met korting exploiteert. Het werd in 1962 opgericht door Sam Walton in Arkansas.

Walton was een militaire veteraan die naar Newport, Arkansas verhuisde nadat zijn dienst in 1945 eindigde. Walton en zijn vrouw Helen kochten toen hun eerste Ben Franklin-variëteitenwinkel stemrecht.

Na vijf jaar in bedrijf te zijn geweest, had Sam zijn wens vervuld om de stemrecht de beste winkel in de staat. Dit heeft hij bereikt door een voorbeeldige klantenservice en lage prijzen, een persoonlijke filosofie die nog steeds belangrijk is Walmart <p></p>

In 1945 bouwde Sam Walton vanuit het niets wat later de grootste retailer ter wereld zou worden.

In 1950 werden de Waltons gedwongen om verder te gaan nadat de verhuurder weigerde hun huurovereenkomst te verlengen.

Tot 1962, Walmart's oprichters concentreerden zich op het openen van verschillende winkels. Pas in 1983 gebeurde dat Walmart opent zijn eerste Sam's Club en in 1988 opende het zijn eerste supercenter.

Door de 1990s, Walmart was een reus geworden in de VS en begon aan mondiale expansie.

Vanaf de jaren 2000, toen e-commerce aantrok, begon Amazon ooit een startup, werd een techgigant.

Dit leidde ook Walmart in de richting van het online investeren van enorme middelen.

Om concurrerend te blijven, nu de pandemie de wereld in 2021 trof, Walmart begon ook te bieden Walmart+, een abonnement service, inclusief onbeperkte gratis verzending, onbeperkte levering vanuit de winkels en kortingen.

Als het bedrijf gemarkeerd met de lancering van zijn abonnement service:

Walmart+ gebruikt de unieke troeven van het bedrijf om te maken leven gemakkelijker voor drukke gezinnen. Samen met de kracht van zijn online aanwezigheid, Walmart+ heeft een bereik van ruim 4,700 winkels, waaronder 2,700 winkels die bezorging op dezelfde dag aanbieden. Leden ontvangen onbeperkte gratis bezorging vanuit winkels, brandstofkortingen en toegang tot tools die het winkelen voor gezinnen sneller maken. Het lidmaatschap zal op 15 september beschikbaar zijn voor alle klanten kosten $ 98 per jaar of $ 12.95 per maand inclusief een gratis proefperiode van 15 dagen. In de toekomst zal het bedrijf zijn brede sterke punten benutten om extra voordelen voor leden toe te voegen in een verscheidenheid aan diensten en aanbiedingen.

De drie belangrijkste kenmerken van de dienst zijn:

  • Onbeperkt gratis bezorging.
  • Scannen en gaan.
  • En brandstofkortingen.

Walmart is een Amerikaans multinationaal detailhandelsbedrijf dat hypermarkten, supermarkten en warenhuizen met korting exploiteert. Het werd in 1962 opgericht door Sam Walton in Arkansas.

Walton was een militaire veteraan die naar Newport, Arkansas verhuisde nadat zijn dienst in 1945 eindigde. Walton en zijn vrouw Helen kochten toen hun eerste Ben Franklin-variëteitenwinkel stemrecht.

Na vijf jaar in bedrijf te zijn geweest, had Sam zijn wens vervuld om de stemrecht de beste winkel in de staat. Dit heeft hij bereikt door een voorbeeldige klantenservice en lage prijzen, een persoonlijke filosofie die nog steeds belangrijk is Walmart <p></p>

In 1950 werden de Waltons gedwongen om verder te gaan nadat de verhuurder weigerde hun huurovereenkomst te verlengen.

De verhuizing naar Bentonville, Arkansas

Walton begon toen in het noordwesten van Arkansas te zoeken naar een plek om een ​​nieuwe aanwezigheid te vestigen.

In Bentonville vond hij een kleine variëteitswinkel waarvan de eigenaar bereid was te verkopen.

Hij noemde deze Ben Franklin-franchise Walton's Five and Dime en bracht het op de markt als de "meest up-to-date, moderne variëteitswinkel in Northwest Arkansas."

Tussen 1951 en 1962 zou Walton nog eens 14 winkels openen in kleine, landelijke steden.

Hij geloofde dat discountwinkels op deze plaatsen konden gedijen, op voorwaarde dat producten tegen de goedkoopste werden verkocht prijs mogelijk.

Hij ging hiermee naar Ben Franklin strategie, maar ze waren niet geïnteresseerd toen ze hoorden dat hun marges gehalveerd moesten worden.

Als gevolg hiervan besloot Walton alleen toe te slaan.

De eerste Walmart-winkel en verdere uitbreiding

De eerste Walmart-winkel opende in 1962 in Rogers, Arkansas.

Sam en Helen zorgden voor 95% van de benodigde financiering, dus ze moesten ervoor zorgen dat het lukte.

Om hun kans op succes te vergroten, zou Sam door het land reizen en alles leren over discountwinkels.

In 1968, Walmart uitgebreid naar Missouri en Oklahoma en opende zijn eerste distributie centrum in Bentonville.

Volgend jaar, Walmart Stores werd opgericht en hield een beursintroductie. In 1972 had Sam Walton genoeg geld om nog vijftien winkels te bouwen.

Stijf kijken concurrentie van retailgiganten als Kmart, Walmart aandelen werden op 15 augustus van datzelfde jaar aangeboden op de New York Stock Exchange.

Tegen het einde van het decennium Walmart groeide uit tot 276 winkels in 11 verschillende staten. Het bedrijf deed in deze periode verschillende overnames, waaronder 16 Mohr Value Stores en de Hutcheson Shoe Company.

Meerderjarig worden

In 1980 werd Walmart via zijn bedrijfsmodel het snelste bedrijf met een omzet van $ 1 miljard na slechts 18 jaar in bedrijf te zijn geweest.

Terwijl het bedrijf bleef uitbreiden naar andere Amerikaanse staten, namen ook de ambities van Walton toe.

De eerste Walmart Supercenter werd geopend in 1988, destijds een experimentele hypermarkt die naast andere diensten ook traditionele boodschappen verkocht.

Deze omvatten dierenwinkels, tuincentra, optische centra, apotheken en fotoverwerkingslaboratoria.

Rond deze tijd werd ook Sam's Club opgericht, een club met alleen lidmaatschapswinkels die exclusieve besparingen biedt op onder andere verzending, brandstof en recepten.

In 1990, Walmart werd de grootste retailer in de Verenigde Staten – a titel het geldt nog steeds meer dan drie decennia later.

Zoals we zagen:

    • Walmart is opgericht door Sam Walton, die zijn retailcarrière begon met het runnen van een Ben Franklin-franchise voor verschillende winkels. Walton geloofde in het leveren van waarde aan de klant door middel van voorbeeldige klantenservice en lage prijzen.
    • Walton zou 15 Ben Franklin-franchises exploiteren, maar besloot zijn eigen keten op te richten na meningsverschillen met de eigenaren over winstmarges.
  • De eerste Walmart-winkel werd geopend in Arkansas in 1962. Uitbreiding in de Verenigde Staten werd mogelijk gemaakt door een IPO in 1969 en een debuut op de NYSE in 1972. In 1980 overtrof Walmart de jaarlijkse omzet van $ 1 miljard en begon te experimenteren met hypermarkten en alleen lidmaatschap retailmodellen. Enkele belangrijke hoogtepunten van Walmart's geschiedenis:

Walmart's missie en visie

Walmart's missie en visie worden hieronder uitgedrukt.

Walmart is nog steeds stevig in handen van de familie Walton:

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (2)

En hieronder is een SWOT-analyse van Walmart:

Walmart-momentopname van de organisatie

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (4)

Het bedrijf exploiteert drie hoofdwinkelformules: supercenters, discountwinkels en buurtwinkels.

Hoewel het drie primaire merchandise-eenheden biedt:

  • Kruidenier (boodschappen, snacks, zuivel).
  • Algemene merchandise (entertainment, hardlines, kleding en thuis).
  • Gezondheid en welzijn (apotheek, OTC-producten en medische producten).

Het belangrijkste motto van Walmart is om "leiden op prijs, investeren in differentiëren op toegang, concurrerend zijn in assortiment en een geweldige ervaring leveren onder het motto van EDLP (elke dag lage prijzen)."

Everyday low cost ("EDLC") is de inzet van Walmart om de kosten te beheersen.

Die besparingen kunnen worden doorgegeven aan klanten. Walmart is omnichannel aanwezig om klanten op elk moment en op veel locaties in de VS en internationaal toegang te bieden tot een breed assortiment goederen.

Naast zijn fysieke infrastructuur heeft Walmart ook geïnvesteerd in zijn digitale platforms op basis van e-commerce.

Walmart bestaat uit drie hoofdsegmenten:

Walmart VS,

Walmart US is het grootste segment dat actief is in alle 50 staten van de VS, Washington DC en Puerto Rico. Het volgt drie primaire winkelformaten, evenals eCommerce. Walmart US genereerde in 64 ongeveer 2018% van onze netto-omzet.

Het Amerikaanse segment volgt wat Walmart definieert als een "gedifferentieerd Omni-bedrijfsmodel” dat de klanten off- en online probeert te leiden.

Walmart Internationaal

Walmart International bestaat uit activiteiten in 27 landen buiten de VS

Het omvat drie hoofdcategorieën:

  • Kleinhandel,
  • Groothandel
  • En andere

Deze categorieën bestaan ​​uit vele formaten, waaronder:

  • Supercentra,
  • Supermarkten,
  • hypermarkten,
  • Warehouse clubs (waaronder Sam's Clubs) en cash & carry,
  • Evenals e-commerce.

Walmart International genereerde 7 ongeveer 24% van de netto-omzet in 2018.

Sams club

Sam's Club bestaat uit magazijnclubs die alleen voor lidmaatschap zijn en die actief zijn in 44 staten in de VS en Puerto Rico, evenals e-commerce. Sam's Club was goed voor ongeveer 12% van de netto-omzet in 2018.

Als magazijnclub met alleen lidmaatschap vormen de inkomsten uit lidmaatschap een belangrijk onderdeel van de bedrijfsopbrengsten van het segment.

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (5)

Sam's Club biedt merchandise in de volgende vijf merchandise-categorieën:

  • Kruidenierswaren en verbruiksartikelen, waaronder zuivel
  • Brandstof en andere categorieën bestaan ​​uit benzinestations, tabak, gereedschap en elektrische apparatuur, en banden- en batterijcentra;
  • Huis en kleding omvat woningverbetering, buitenleven, barbecues, tuinieren, meubels, kleding, sieraden, huishoudelijke artikelen, speelgoed, seizoensartikelen, matrassen en kleine apparaten;
  • Technologie, kantoor en entertainment omvatten elektronica, draadloos, software, videogames, films, boeken, muziek, kantoorbenodigdheden, kantoormeubilair, fotoverwerking en cadeaubonnen van derden; en
  • Gezondheid en welzijn omvatten apotheek, optische en gehoordiensten en zelfzorggeneesmiddelen.

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (6)

Walmart-winkelformaten

Walmart verkoopt voornamelijk via drie winkelformules:

  • Supercentra
  • Discountwinkels
  • Buurtmarkten

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (7)

Supercenters beslaan een groter gebied, vergeleken met discountwinkels en buurtmarkten.

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (8)

Als het gaat om merchandising, verkocht Walmart drie hoofdcategorieën:

  • Kruidenierswaren waren in 56 goed voor 2018% van de netto-omzet van Walmart.
  • Gezondheid en welzijn waren goed voor 11% van de netto-omzet in 2018.
  • en General merchandise waren in 33 goed voor 2018% van de omzet.

Hoe slaagt Walmart erin om concurrerend te zijn met zulke lage prijzen? Voorraadbeheer is de sleutel

Zoals gespecificeerd in haar jaarverslag kan Walmart ontwikkelen, openen en exploiteren van units op de juiste locaties en het leveren van een klantgerichte omnichannel-ervaring.

Dat bepaalt voor een groot deel haar concurrentiepositie binnen de retailbranche. Walmart maakt gebruik van veel programma's die zijn ontworpen om de concurrentiedruk binnen zijn branche het hoofd te bieden.

Deze programma's omvatten het volgende:

  • EDLP (alledaagse lage prijs): artikelen die elke dag tegen een lage prijs worden geprijsd, zodat Walmart-klanten erop kunnen vertrouwen dat de prijzen niet veranderen bij frequente promotionele activiteiten;
  • EDLC (alledaagse lage kosten): inspanning om kosten te beheersen zodat besparingen kunnen worden doorgegeven aan klanten;
  • Terugdraaien: kostenbesparingen doorgeven aan de klant door de prijzen van geselecteerde goederen te verlagen;
  • Savings Catcher, bespaar nog meer en Ad Match: strategieën om de geadverteerde prijs van een concurrent te halen of eronder te blijven;
  • Walmart pick-up: klant plaatst online een bestelling en haalt deze gratis op in een winkel. De koopwaar wordt geleverd via Walmart-distributiefaciliteiten;
  • Vandaag ophalen: klant bestelt online en kan deze binnen vier uur gratis ophalen in een winkel. De bestelling wordt uitgevoerd via de bestaande winkelvoorraad;
  • Online boodschappen: klant plaatst online een boodschappenbestelling en laat deze thuisbezorgen of haalt deze op bij een van de deelnemende Walmart-winkels of afgelegen locaties; en
  • Geldteruggarantie:de kwaliteit en versheid van de groenten en fruit in Walmart-winkels garanderen door klanten een 100 procent geld-terug-garantie te bieden als ze niet tevreden zijn.

Hoe werkt Walmart-distributie?

Voor 2018 werd ongeveer 78% van de aankopen van winkelartikelen door Walmart US verzonden via 157 distributie vestigingen verspreid over de VS

De overige goederen worden rechtstreeks van leveranciers verzonden.

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (9)

Op internationaal niveau maakt Walmart gebruik van in totaal 188 distributiefaciliteiten in Argentinië, Brazilië, Canada, Midden-Amerika, Chili, China, Japan, Mexico, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk.

Via deze faciliteiten verwerkt en distribueert Walmart zowel geïmporteerde als binnenlandse producten naar de operationele eenheden van het Walmart International-segment.

In januari 2018 was ongeveer 83% van de aankopen van Walmart International via deze distributiefaciliteiten verlopen.

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (10)

Ook de distributiefaciliteiten van Sam's Club spelen een sleutelrol:

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (11)

De belangrijkste focus van Sam's Club's distributie operaties is bezig met het crossdocken van goederen, terwijl de opgeslagen voorraad wordt geminimaliseerd.

Wat is crossdocking?

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (12)

Zoals uitgelegd door Walmart:

Crossdocking is een distributieproces waarbij zendingen direct worden overgezet van inkomende naar uitgaande trailers.

Kortom, zendingen brengen doorgaans minder dan 24 uur door in een crossdock-faciliteit, en soms zelfs minder dan een uur.

Sam's Club gebruikt een combinatie van onze eigen vrachtwagenvloot en gewone vervoerders om niet-bederfelijke goederen van distributiefaciliteiten naar clubs te vervoeren.

Het segment heeft contracten met gemeenschappelijke vervoerders om bederfelijke kruidenierswaren van distributiefaciliteiten naar clubs te vervoeren.

Sam's Club verzendt koopwaar die door leden is gekocht op samsclub.com en via haar mobiele handelsapplicaties op een aantal manieren vanuit haar speciale e-commerce fulfilmentcentra en andere distributiecentra.

Uitsplitsing van Walmart-inkomsten

De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (13)

Belangrijkste kenmerken

  1. Het oorsprongsverhaal van Walmart:

    • Opgericht door Sam Walton in 1962.
    • Begonnen met een Ben Franklin-winkelfranchise.
    • Nadruk op klantenservice en lage prijzen.
  2. Uitbreiding en groei:

    • Opende de eerste Walmart-winkel in 1962.
    • Uitgebreid naar andere Amerikaanse staten in de jaren tachtig.
    • Geïntroduceerd Walmart Supercenters en Sam's Club.
  3. Bedrijfsmodel en strategieën:

    • Het motto van Walmart: "Leid op prijs, investeer in differentiatie op het gebied van toegang, wees concurrerend op assortiment en lever een geweldige ervaring."
    • Focus op alledaagse lage prijzen (EDLP) en dagelijkse lage kosten (EDLC).
    • Strategieën omvatten Rollbacks, Savings Catcher en Walmart Pickup.
  4. Distributiesysteem:

    • Meer dan 157 distributiefaciliteiten in de VS
    • Internationaal 188 distributiefaciliteiten in diverse landen.
    • Sam's Club maakt voor de distributie gebruik van crossdocking en een eigen vrachtwagenvloot.
  5. Organisatiestructuur en winkelformaten:

    • De structuur van Walmart omvat Walmart US, Walmart International en Sam's Club.
    • Winkelformaten omvatten supercentra, discountwinkels en buurtmarkten.
  6. Walmart+:

    • Walmart+ gelanceerd als abonnementsservice.
    • Biedt onbeperkte gratis verzending, bezorging vanuit winkels en kortingen.
    • Maakt voor uw gemak gebruik van het uitgebreide winkelnetwerk van Walmart.
  7. Belangrijkste waarden:

    • Klantenservice en lage prijzen zijn een integraal onderdeel van het ethos van Walmart.
    • Focus op het betaalbaar en efficiënt maken van winkelen.
    • Nadruk op aanpassing aan veranderende consumentenbehoeften en technologische vooruitgang.

Lees ook:Missieverklaring van Walmart, Wie is de eigenaar van Walmart?.

Zie ook:Geschiedenis van Amazon,Geschiedenis van Apple,Geschiedenis van Starbucks,Geschiedenis van McDonald's,Geschiedenis van WhatsApp,Geschiedenis van Bitcoin,Geschiedenis van Google.

Samenvatting van het bedrijfsmodel

ElementOmschrijving
Waarde voorstelWalmart biedt een scala aan waarde proposities voor haar klanten: – Elke dag lage prijzen: Walmart staat bekend om zijn toewijding om elke dag lage prijzen aan te bieden voor een breed scala aan producten, waardoor het een betaalbare winkelbestemming is. – One-stop-shopping: Walmart biedt een uitgebreide selectie producten onder één dak, waaronder boodschappen, elektronica, kleding, huishoudelijke artikelen en meer, en biedt klanten gemak. – Prijsafstemming: Walmart biedt een prijsmatchingbeleid, waardoor klanten de prijzen van concurrenten kunnen matchen, zodat ze de beste deals krijgen. – Particuliere merken: Walmart biedt een verscheidenheid aan huismerken, die kwaliteit en waarde aan klanten bieden via producten als Great Value en Equate. – E-commerce en afhalen: Het online winkelplatform en de ophaaldiensten van Walmart bieden klanten gemak en flexibiliteit. – Community Engagement: Walmart werkt samen met lokale gemeenschappen via verschillende initiatieven, waaronder liefdadigheidsbijdragen en inspanningen op het gebied van duurzaamheid.
Kernproducten/dienstenDe kernproducten en diensten van Walmart omvatten: – Retailproducten: Walmart biedt een breed scala aan producten, waaronder boodschappen, elektronica, kleding, huishoudelijke artikelen, speelgoed en meer. – Particuliere merken: Het bedrijf beschikt over huismerkmerken zoals Great Value, Equate en Sam's Choice, die kwaliteit en betaalbaarheid bieden. – E-commerce: Walmart exploiteert een e-commerceplatform waarmee klanten online een verscheidenheid aan producten kunnen kopen en deze in de winkel kunnen laten bezorgen of ophalen. – Boodschappenservice: Veel Walmart-locaties hebben full-service kruidenierswarenafdelingen, inclusief verse producten, vlees en bakkerijproducten. – Apotheekdiensten: Walmart biedt apotheekdiensten, waaronder het invullen van recepten en zelfzorgmedicijnen. – Financial Services: Sommige Walmart-winkels bieden financiële diensten aan, zoals het innen van cheques, geldoverboekingen en het betalen van facturen.
KlantsegmentenDe klantsegmenten van Walmart omvatten: – Budget shoppers: Klanten die op zoek zijn naar betaalbare producten en dagelijkse lage prijzen voor een breed scala aan artikelen. – Families: gezinnen en huishoudens die op zoek zijn naar one-stop-shopping voor boodschappen, kleding, huishoudelijke artikelen en meer. – Waardekopers: Waardebewuste shoppers die Walmart's inzet voor het aanbieden van lage prijzen en huismerken waarderen. – Online kopers: Klanten die liever online winkelen voor gemak en toegang tot een brede productselectie. – Senioren: senioren die waarde hechten aan het gemak en de betaalbaarheid van het aanbod van Walmart. – Plaatselijke gemeenschappen: Walmart bedient lokale gemeenschappen via liefdadigheidsbijdragen, het scheppen van banen en betrokkenheid van de gemeenschap.
InkomstenstromenWalmart genereert inkomsten via verschillende inkomstenstromen: - Retail Sales: De belangrijkste bron van inkomsten komt uit de verkoop van detailhandelsproducten, waaronder boodschappen, elektronica, kleding en meer. – Private Label-verkoop: Inkomsten worden verdiend door de verkoop van Walmart's huismerkmerken zoals Great Value en Equate. – Verkoop via e-commerce: Walmart genereert inkomsten via online verkopen op zijn e-commerceplatform. – Apotheek en gezondheidszorg: Inkomsten worden verdiend via apotheekdiensten, waaronder het invullen van recepten en zelfzorgmedicijnen. – Financial Services: een deel van de inkomsten wordt gegenereerd via financiële diensten die in geselecteerde winkels worden aangeboden. – Membership Services: Walmart biedt lidmaatschapsdiensten aan via Sam's Club en genereert inkomsten uit lidmaatschapsgelden en verkopen.
Distributie strategieDe distributiestrategie van Walmart legt de nadruk op efficiëntie en toegankelijkheid: – Detailhandel: Walmart exploiteert een uitgebreid netwerk van fysieke winkels, waaronder Walmart Supercenters, Discount Stores en Neighborhood Markets, waardoor klanten gemakkelijk toegang hebben. – Particuliere merken: Het bedrijf promoot zijn huismerken naast bekende merken en biedt waardegerichte opties aan klanten. – E-commerce en afhalen: Met het e-commerceplatform van Walmart kunnen klanten online winkelen en producten thuis laten bezorgen of in de winkel ophalen, wat het gemak vergroot. – Boodschappenservice: Veel Walmart-locaties bieden full-service kruidenierswarenafdelingen met verse producten, vlees en bakkerijproducten. – Apotheekdiensten: Walmart biedt apotheekdiensten, waaronder het invullen van recepten en gezondheidsconsultaties, in zijn winkels. – Community Engagement: Walmart werkt samen met lokale gemeenschappen via filantropische inspanningen en ondersteunt lokale initiatieven en duurzaamheidsprojecten.

Verwant

Meer bronnen

  • Hoeveel klanten heeft Walmart? Walmart…
  • Walmart SWOT-analyse in een notendop
  • Geschiedenis van Walmart
  • Target versus Walmart
  • Missieverklaring en visieverklaring van Walmart
  • Wie is de eigenaar van Walmart?
  • Amazon versus Walmart
  • Walmart-inkomsten per werknemer
De analyse van het Walmart-bedrijfsmodel - FourWeekMBA (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 5994

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.